Du har rätt redskap. Nu ska du lära dig rätt tekniker. För varje styckningsdel. För varje stil.
När du är förtrogen med dessa få grundläggande metoder blir du ännu mer självsäker och matlagning på grillen lyckas ännu bättre.

GRILLNING

Grillning är den grundläggande tekniken för snabba, härliga och jämna resultat. Användning av kol med hög kvalitet säkrar en jämn, stadig låga och ger allt du grillar en unik smak, från biffar och fläskkarré till sparris och majskolvar.

BRYNING

Bryning ger just denna fantastiska färg och smak som först kommer i tankarna när man tänker på en saftig stek eller flamgrillade kammusslor. Tiden är nyckeln till att bemästra denna teknik av grillning vid hög värme. Du behöver ge Kamado Joe tillräckligt med tid för att uppnå rätt temperatur för bryning men när temperaturen väl är rätt så får maten snabbt en härlig brun yta.

BAKNING

Med en enda enkel konfigurering kan Kamado Joe bli en koleldad bakugn. Dess keramiska väggar lagrar värme och dess runda form bidrar till suverän luftcirkulation vilket ger perfekta förhållanden för bakning. Du kan baka allt som du kan baka i en ugn inomhus, från vedugnspizzor till gammaldags cobbler med bär och färskt bröd med knaprig skorpa.

ROSTNING

Saftigt och mört i mitten, krispigt och smakrikt på utsidan — det är det rostning handlar om. En mellanhög temperatur (300-450°) är bäst för större köttstycken såsom en hel kyckling eller kamben eller även grönsaker. Långsam, indirekt värme ger maten vedeldsmak och och gör den mör, med krispig yta och perfekt utseende.

RÖKNING

Rökning är långsam matlagning vid låg värme i dess finaste form. Kamado-grillens unika form och design håller fukten inne medan värmen sakta mjukar upp köttet — och ger den samtidigt en djup, rökig smak. Kött är naturligtvis inte det enda man kan röka. Allt från fisk till nötter och grönsaker blir ännu läckrare av den nyansrika smaken av vedrök.