Utsökt matlagning med en kamado börjar från en rejäl grundval av kunskaper. Lär dig hur man använder grundelementen eld, rök, avstånd och ytor för att ha full kontroll över din grill—och full kontroll över den fantastiska smaken.

1

Eld

2

Rök

3

Avstånd

4

Ytor

UPPTÄCK GRUNDPRINCIPERNA

Elden är den allra viktigaste komponenten i lyckad matlagning i en kamado — och den består av bara tre element: syre, värme och bränsle. Lär dig hur man håller dem under kontroll så vet du hur du kan hålla elden under kontroll.

DEN INNOVATIVA DESIGNEN AV KAMADO JOES GRILL UNDERLÄTTAR REGLERING AV LUFTFLÖDET. GENOM ATT JUSTERA TOPP -OCH BOTTENVENTILEN KAN DU LÄTT HÖJA LUFTFLÖDET FÖR HÖGRE VÄRME ELLER REDUCERA DET FÖR ATT SÄNKA VÄRMEN.

Rök är en smak som aldrig går att imitera eller förfalska. Den omvandlar även det enklaste köttstycket, gör smaken mer nyansrik och gör hela måltiden minnesvärd. Eftersom Kamado Joe är en kolgrill får allt som du lagar lätta smaknyanser av rök, oavsett vilken teknik du använder. Rök är den smak som vi alla strävar efter.

KAMADO JOES EFFEKTIVA DESIGN ÄR AVSEDD FÖR MAXIMALT UTNYTTJANDE AV RÖK OCH GER DIG FRIHET FÖR ATT GE MATEN OLIKA SMAKNYANSER MED BARA KOL ELLER MED KOMBINATIONER AV KOL OCH TRÄSPÅN ELLER BRIKETTER.

Kanske kommer dina första kunskaper om eld, värme och avstånd från barndomsminnen av “s’more”? Du kanske försökte tålmodigt uppnå den perfekta gyllene färgen och höll din marshmallow högt upp över elden och väntade. Eller kanske föredrog du en krispig, svartnad yta så du höll din marshmallow i elden och drog ut den igen. Oavsett hur du gjorde för din marshmallownjutning så lärde du dig något om avståndet från lågan som även gäller vid din kamado.

KAMADO JOES BANBRYTANDE DIVIDE & CONQUER COOKING SYSTEM UNDERLÄTTAR INTE BARA PRECIS REGLERING AV AVSTÅNDET FRÅN ELDEN MEN MÖJLIGGÖR ÄVEN OLIKA KOMBINATIONER FÖR MATLAGNING PÅ FLERA PLAN.

Tänk på Kamado Joes matlagningsytor som kastruller och stekpannor i ditt kök. Eller som dina viktigaste verktyg. Olika material (gjutjärn, rostfritt stål, keramisk sten) lagrar och överför värme på olika, unika sätt. Att hitta rätt värmeöverföring — från lågan till ytan och slutligen till maten — är nyckeln till en perfekt lyckad maträtt, vad du än tillagar.

KAMADO JOES URVAL AV OLIKA MATLAGNINGSYTOR GER PERFEKTA FÖRHÅLLANDEN FÖR ALLT FRÅN TJOCKA STEKAR TILL MÖR FISK, FÖR VARJE KÖTT ELLER GRÖNSAK SOM DU VILL TILLAGA.